Tram naar Tolsteeg

Deze tramlijn naar Tolsteeg hoort bij een voorgesteld tramnet, in en rond Utrecht. De lijnen hebben een eigen logica, maar zijn ook aanvullend op de voorgestelde Metro Utrecht. Om het overzichtelijk te houden, worden ze lijn voor lijn beschreven: zie daarom ook de overzichtslijst.

Klik om te vergroten: tram in blauw, metro in rood…

Dit is een korte ‘lijn’ met vier haltes, dat gekoppeld zou worden aan één van de eerder beschreven tramlijnen. Het tracé begint bij het geplande Station Vaartsche Rijn van Randstadspoor.

Tramlijnen in de omgeving van Station Vaartsche Rijn

De tram gaat door de Bleekstraat, onder de sporen, maar de haltes komen in de Vondellaan. Deze lijn zou direct na de Bleekstraat richting Tolsteeg draaien: daarom zijn er twee haltes nodig in de Vondellaan (aan beide kanten van de brug over de Kruisvaart).

Iets verderop, kruist de lijn de Vaartse Rijn zelf. Bij het Hoofdbureau van Politie, draait het naar de Briljantlaan, met een halte na de hoek.

Een derde halte komt bij het winkelcentrum Smaragdplein. De lijn draait hier naar het oosten, langs het winkelcentrum, en over de Robijnlaan. Het eindpunt komt bij een metrostation Tolsteeg, op de voorgestelde metrolijn naar Nieuwegein via Tolsteeg.

Klik om te vergroten: de metrolijn (in rood) volgt hier de Waterlinieweg, aan de rand van de wijken Tolsteeg en Hoograven…

Het tracé vanaf de Bleekstraat is slechts 1300 m lang. Het kan worden gekoppeld aan een tramlijn uit het noorden of noordwesten, bijvoorbeeld uit Zuilen, of uit Overvecht. Om Station Vaartsche Rijn te bereiken, zou de tram dan gebruik maken van de lijn langs de Catharijnesingel.

Het is ook mogelijk om de Tolsteeg-lijn te koppelen aan de voorgestelde tangent-tramlijn langs de Singels.

Advertisements
Tram naar Tolsteeg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s