HSL-Oost Utrecht – Arnhem

Bijgewerkt, zie…

Update: HSL-Oost van Utrecht naar Arnhem.

Advertisements
HSL-Oost Utrecht – Arnhem

One thought on “HSL-Oost Utrecht – Arnhem

  1. Barrelo says:

    Als civieltechnisch opgeleid en veel kaas gegeten te hebben van stedelijke planning zie ik veel voordelen van dit misschien ooit toekomstig traject. Vooral doordat de Uithof een station krijgen wordt de uithof wil sneller bereikbaar voor studenten en ander personen die in de uithof werkzaam zijn.

    Ik zie niet een reden om zoals Rianne voorstelde een station te bouwen voor Soesterberg. Dit zou namelijk inhouden dat er een sprinter op het intercity traject zou moeten rijden alleen om de mensen in Soesterberg te voorzien van openbaarvervoer in de vorm van een trein. In Soesterberg wonen immers net 6000 inwoners en dit inwonersgetal zal alleen kleiner worden nadat de babyboomers weg zijn. Ook gezien de militaire luchtmacht basis wegvalt. Het zou voor de NS veel te duur zijn om een sprinter op dit traject te zetten voor het kleine aantal bewoners uit Soesterberg en een station. hiervoor te bouwen.Het liefst zie ik Soesterberg verdwijnen op de kaart en daarvoor terugkomen natuur gebieden, maar dat is een ander discussie.

    Het zou ook een oplossing zijn voor de vele vertragingen op het traject Amersfoort – Utrecht. Op dit traject rijden er veel intercity’s en veel sprinters. Nu zouden de sprinters het traject optimaal kunnen gebruiken zonder dat ze voor vertragingen verzorgen voor de intercity’s. Zo zijn er stoptreinen tussen Hilversum – Utrecht, Baarn – Utrecht, Amersfoort – Utrecht op moment.

    Door het oude spoor te upgraden ontstaat er een veel sneller passage naar Arnhem vanuit Utrecht en ook zo door naar Duitsland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.